Jan Lont Collectie Objecten MJL Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Grafdecoratie   (in veld: Trefwoord object)     

Aantal gevonden objecten : 2   (uit: 1367)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Objectnummer: 1468  
Graftrommel
grafdecoratie             
"Een ovale ijzeren trommel met glazen deksel waarin een bloemenkrans is geplaatst. De bloemen en bladeren zijn gemaakt van metaal. Zo ook de in de trommel aanwezige tekst: ""Een laatste groet van uw nichtjes en neefjes"". De trommel staat op pootjes.
Een graftrommel is een metalen trommel, afgedekt met een glasplaat, waarin een bijzondere gift werd gelegd voor de overledene, meestal in de vorm van een bloemenkrans van metalen bladeren en porseleinen bloemen. De eerste graftrommels dateren van rond 1850 en het plaatsen van de trommels werd minder na de Tweede Wereldoorlog en stopte na 1975."

ijzer en glas;  L=55cm, B=47.5cm, H=60cm ; 
 

2. Objectnummer: 1469  
Graftrommel
grafdecoratie             
Een ovale ijzeren trommel met glazen deksel waarin een bloemenkrans is geplaatst. De bloemen en bladeren zijn gemaakt van blik. Opmerkelijk zijn hier de tientallen blikken vergeet-me-nietjes. Monnikenwerk.
Een graftrommel is een metalen trommel, afgedekt met een glasplaat, waarin een bijzondere gift werd gelegd voor de overledene, meestal in de vorm van een bloemenkrans van metalen bladeren en porseleinen bloemen. De eerste graftrommels dateren van rond 1850 en het plaatsen van de trommels werd minder na de Tweede Wereldoorlog en stopte na 1975.

ijzer en glas;  L=55cm, B=47.5cm ; 
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 2 december 2022